Fakulta potravinářské a biochemické technologie Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT)
Základní informace
Další informace
Fakulta nabízí studium v bakalářských oborech zaměřených na biochemii a biotechnologii, na chemii, analýzu a technologii potravin, dále na biotechnologii léčiv a forenzní analýzu. V navazujících magisterských programech jsou pokryty obory od biotechnologie a mikrobiologie přes kvalitu a bezpečnost potravin až po klinickou bioanalytiku a biotechnologii léčiv. Absolventi se uplatní jako odborní pracovníci v potravinářském průmyslu, farmaceutickém průmyslu, ve státní správě v orgánech monitorujících kvalitu potravin a léčiv či v resortu vnitra.
Pevné základy chemie poskytované fakultou jsou základem pro zkoumání živé přírody a vědy o potravinách a podporují klíčové civilizační hodnoty, jako je lidské zdraví a kvalita života.
Studijní typy
Kontaktní informace
| Univerzita: | Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT) |
| Název: | Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
| Ulice: | Technická 3 |
| Psč: | 166 28 |
| Město: | Praha 6 |
| Kraj: | Praha |
| Stát: | Česká republika |
| Telefon: | 220 443 650 |
| E-mail: | |
| Web: | studuj.vscht.cz/fakulta-potravinarske-a-biochemicke-technologie/ |
| Typ školy: | vysoká škola |
| Certifikát školy: | DS |
Přihláška a pravděpodobnost přijetí
| Doporučujeme maturovat | chemie, matematika |
| Počet přijatých | 1000 |
| Počet zájemců | 1500 |
| Poplatek za přihlášku | 600 Kč |
| Pravděpodobnost přijetí | 66% |
| Termín přihlášky | 31. 3. 2023 |
| Den otevřených dveří | 25. a 26. 11. 2022; 27. a 28. 1. 2023 |
| Odkaz na přihlášku | https://student.vscht.cz/login.php?do=prijimacky |
Přijímací zkoušky
| Přijímací zkoušky | NE |
| Forma přijímacích zkoušek | dle prospěchu ze SŠ |
| Přípravné kurzy | NE |
| Termín přijímacích zkoušek | bez přijímacího řízení |
| Zaměření na předměty | matematika, chemie |
Jak to u nás vypadá
Studijní programy
| | | | | ||
|---|---|---|---|---|---|
| Název programu | Studijní typy | Typ studia | Forma studia | Jazyk studia | |
| Analýza potravin a přírodních produktů - Specializace studijního programu Chemie a technologie potravin | | Bakalářské | Prezenční | Čeština | |
| Bioanalytická laboratorní diagnostika ve zdravotnictví | | Magisterské | Prezenční | Čeština | |
| Biochemie a biotechnologie | | Bakalářské | Prezenční | Čeština | |
| Biochemie a buněčná biologie | | Magisterské | Prezenční | Čeština | |
| Biochemie a mikrobiologie - Specializace studijního programu Biochemie a biotechnologie | | Bakalářské | Prezenční | Čeština | |
| Biotechnologie a bioinženýrství - Specializace studijního programu Biochemie a biotechnologie (Bc.), Studijní program (Mgr.) | |
Bakalářské
Magisterské |
Prezenční
Prezenční | Čeština |