Fakulta potravinářské a biochemické technologie Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT)
Univerzita: | Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT) |
Název: | Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
Ulice: | Technická 3 |
Psč: | 166 28 |
Město: | Praha 6 |
Kraj: | Praha |
Stát: | Česká republika |
Telefon: | 220 443 650 |
E-mail: | dana.brzonova@vscht.cz |
Web: | studuj.vscht.cz/fakulta-potravinarske-a-biochemicke-technologie/ |
Typ školy: | vysoká škola |
Certifikát školy: | DS |
Přihláška a pravděpodobnost přijetí
Doporučujeme maturovat | chemie, matematika |
Počet přijatých | 1000 |
Počet zájemců | 1500 |
Poplatek za přihlášku | 600 Kč |
Pravděpodobnost přijetí | 66% |
Termín přihlášky | 31. 3. 2023 |
Den otevřených dveří | 25. a 26. 11. 2022; 27. a 28. 1. 2023 |
Odkaz na přihlášku | https://student.vscht.cz/login.php?do=prijimacky |
Přijímací zkoušky
Přijímací zkoušky | NE |
Forma přijímacích zkoušek | dle prospěchu ze SŠ |
Přípravné kurzy | NE |
Termín přijímacích zkoušek | bez přijímacího řízení |
Zaměření na předměty | matematika, chemie |
Další informace
Fakulta nabízí studium v bakalářských oborech zaměřených na biochemii a biotechnologii, na chemii, analýzu a technologii potravin, dále na biotechnologii léčiv a forenzní analýzu. V navazujících magisterských programech jsou pokryty obory od biotechnologie a mikrobiologie přes kvalitu a bezpečnost potravin až po klinickou bioanalytiku a biotechnologii léčiv. Absolventi se uplatní jako odborní pracovníci v potravinářském průmyslu, farmaceutickém průmyslu, ve státní správě v orgánech monitorujících kvalitu potravin a léčiv či v resortu vnitra.
Pevné základy chemie poskytované fakultou jsou základem pro zkoumání živé přírody a vědy o potravinách a podporují klíčové civilizační hodnoty, jako je lidské zdraví a kvalita života.
Soubory ke stažení
Studijní programy
Název programu | Typ studia | Forma studia | Jazyk studia | |
---|---|---|---|---|
Analýza potravin a přírodních produktů - Specializace studijního programu Chemie a technologie potravin
| | Bakalářské | Prezenční | Čeština |
Bioanalytická laboratorní diagnostika ve zdravotnictví
| | Magisterské | Prezenční | Čeština |
Biochemie a biotechnologie
| | Bakalářské | Prezenční | Čeština |
Biochemie a buněčná biologie
| | Magisterské | Prezenční | Čeština |
Biochemie a mikrobiologie - Specializace studijního programu Biochemie a biotechnologie
| | Bakalářské | Prezenční | Čeština |
Biotechnologie a bioinženýrství - Specializace studijního programu Biochemie a biotechnologie (Bc.), Studijní program (Mgr.)
| |
Bakalářské Magisterské |
Prezenční
Prezenční | Čeština |
Biotechnologie léčiv - Specializace studijního programu Přírodní látky a léčiva
| | Magisterské | Prezenční | Čeština |
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
| | Magisterské | Prezenční | Čeština |
Chemie a fyziologie výživy - Specializace studijního programu Chemie a technologie potravin
| | Bakalářské | Prezenční | Čeština |
Chemie a technologie potravin
| | Bakalářské | Prezenční | Čeština |
Chemie přírodních látek - Specializace studijního programu Přírodní látky a léčiva
| | Magisterské | Prezenční | Čeština |
Forenzní bioanalytická chemie
| | Bakalářské | Prezenční | Čeština |
Mikrobiologie a genové inženýrství
| | Magisterské | Prezenční | Čeština |
Přírodní látky a léčiva - Specializace studijního programu Chemie a chemické technologie (Bc.), Studijní program (Mgr.)
| |
Bakalářské Magisterské |
Prezenční
Prezenční | Čeština |
Technologie potravin - Studijní program (Mgr.), Specializace studijního programu Chemie a technologie potravin
| |
Bakalářské Magisterské |
Prezenční
Prezenční | Čeština |