Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Fakulta potravinářské a biochemické technologie Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT)

přírodovědný technický
Univerzita: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT)
Název: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ulice: Technická 3
Psč: 166 28
Město: Praha 6
Kraj: Praha
Stát: Česká republika
Telefon: 220 443 650
E-mail: dana.brzonova@vscht.cz
Web: studuj.vscht.cz/fakulta-potravinarske-a-biochemicke-technologie/
Typ školy: vysoká škola
Certifikát školy: DS

Přihláška a pravděpodobnost přijetí

Doporučujeme maturovat chemie, matematika
Počet přijatých 1000
Počet zájemců 1500
Poplatek za přihlášku 600 Kč
Pravděpodobnost přijetí 66%
Termín přihlášky 31. 3. 2023
Den otevřených dveří 25. a 26. 11. 2022; 27. a 28. 1. 2023
Odkaz na přihlášku https://student.vscht.cz/login.php?do=prijimacky

Přijímací zkoušky

Přijímací zkoušky NE
Forma přijímacích zkoušek dle prospěchu ze SŠ
Přípravné kurzy NE
Termín přijímacích zkoušek bez přijímacího řízení
Zaměření na předměty matematika, chemie

Další informace

Fakulta nabízí studium v bakalářských oborech zaměřených na biochemii a biotechnologii, na chemii, analýzu a technologii potravin, dále na biotechnologii léčiv a forenzní analýzu. V navazujících magisterských programech jsou pokryty obory od biotechnologie a mikrobiologie přes kvalitu a bezpečnost potravin až po klinickou bioanalytiku a biotechnologii léčiv. Absolventi se uplatní jako odborní pracovníci v potravinářském průmyslu, farmaceutickém průmyslu, ve státní správě v orgánech monitorujících kvalitu potravin a léčiv či v resortu vnitra.

Pevné základy chemie poskytované fakultou jsou základem pro zkoumání živé přírody a vědy o potravinách a podporují klíčové civilizační hodnoty, jako je lidské zdraví a kvalita života.

Soubory ke stažení

Studijní programy

Název programu Typ studia Forma studia Jazyk studia
Analýza potravin a přírodních produktů - Specializace studijního programu Chemie a technologie potravin
přírodovědný
Bakalářské Prezenční Čeština
Bioanalytická laboratorní diagnostika ve zdravotnictví
přírodovědný
Magisterské Prezenční Čeština
Biochemie a biotechnologie
přírodovědný
Bakalářské Prezenční Čeština
Biochemie a buněčná biologie
přírodovědný
Magisterské Prezenční Čeština
Biochemie a mikrobiologie - Specializace studijního programu Biochemie a biotechnologie
přírodovědný
Bakalářské Prezenční Čeština
Biotechnologie a bioinženýrství - Specializace studijního programu Biochemie a biotechnologie (Bc.), Studijní program (Mgr.)
přírodovědný
Bakalářské
Magisterské
Prezenční
Prezenční
Čeština
Biotechnologie léčiv - Specializace studijního programu Přírodní látky a léčiva
přírodovědný
Magisterské Prezenční Čeština
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
přírodovědný
Magisterské Prezenční Čeština
Chemie a fyziologie výživy - Specializace studijního programu Chemie a technologie potravin
přírodovědný
Bakalářské Prezenční Čeština
Chemie a technologie potravin
přírodovědný
Bakalářské Prezenční Čeština
Chemie přírodních látek - Specializace studijního programu Přírodní látky a léčiva
přírodovědný
Magisterské Prezenční Čeština
Forenzní bioanalytická chemie
přírodovědný
Bakalářské Prezenční Čeština
Mikrobiologie a genové inženýrství
přírodovědný
Magisterské Prezenční Čeština
Přírodní látky a léčiva - Specializace studijního programu Chemie a chemické technologie (Bc.), Studijní program (Mgr.)
přírodovědný
Bakalářské
Magisterské
Prezenční
Prezenční
Čeština
Technologie potravin - Studijní program (Mgr.), Specializace studijního programu Chemie a technologie potravin
přírodovědný
Bakalářské
Magisterské
Prezenční
Prezenční
Čeština